תקן EMV לסליקה מאובטחת ולתשלום בטאץ'

    המידע שחשוב ומעניין לדעת

    תקן EMV הבינלאומי (הקרוי על שם חברות האשראי המובילות - Europay, MasterCardVisa,) – מבוסס על טכנולוגיה מתקדמת לביצוע עסקאות באופן מאובטח ומהיר יותר, באמצעות קופות ומסופים תומכים המזהים ומוודאים את פרטי העסקה באופן מיידי, על ידי שבב אלקטרוני המוטבע בכרטיס האשראי (בנוסף לפס המגנטי) או טכנולוגיות מתקדמות המאפשרות תשלום בטאץ' מהטלפון הנייד או משעונים מותאמים.

    מסופים בתקן EMV – הדור הבא שהוא כבר חובה! 

    המעבר לתקן EMV, בהתאם להוראת בנק ישראל, מעמיד את עולם העסקים הישראלי בשורה אחת עם סטנדרט האבטחה הנהוג באירופה, בארה"ב ובמדינות רבות בעולם, והוא מחייב שימוש במסופים/קופות תומכים, המאפשרים ביצוע עסקאות באמצעות כרטיסים חכמים או טלפונים ניידים.

    רשתות גדולות ומרבית בתי העסק הקדימו להשתדרג לקופות ולמסופים מבוססי תקן EMV וקיץ 2022 הוגדר כשלב השלמת המהלך ברמה הארצית והגדרת שיטת תשלום זו כתקן חובה בכל העסקים, בכל סדר גודל ובכל התחומים.

    מכשיר סליקה מאובטח יותר – נוח יותר

    המטרה העיקרית של הטמעת תקן EMV הינה להקטין משמעותית את כמות ההונאות והזיופים בכרטיסי אשראי ובכך להקל על מחזיקי הכרטיסים ועל בתי העסק ולהגן עליהם מנזקים, הפסדי עסקאות וכסף.

    אולם יש לה עוד יתרון מהפכני לבעלי העסקים וללקוחותיהם - בנוסף להיותה מאובטחת יותר, סליקה מבוססת תקן EMV מאפשרת לבצע עסקאות ללא מגע בטכנולוגייתNFC  (Near Field Communication) הקוראת את אמצעי התשלום מטווח "נגיעה", או כמו שאנחנו בישראכרט מגדירים זאת – תשלום בטאץ'.

    טאץ' של שירותיות ויעילות

    שיטות התשלום המתקדמות מייעלות לאין שיעור את תהליך החיוב בקופה:

    תשלום טאץ' בכרטיס אשראי - עד 300 ₪  – הלקוח רק מצמיד את כרטיס האשראי למסוף והעסקה מבוצעת! הידעתם? כ-85% מהעסקאות במשק הן עד 300 ₪

    תשלום טאץ' בכרטיס אשראי – מעל 300 ₪  - הלקוח נדרש גם להקליד את הקוד הסודי

    תשלום מהנייד בטאץ' – הלקוח מקרב את גב הטלפון הנייד למסוף ועסקה מבוצעת (ללא תקרת סכום המחייבת הקלדת קוד סודי)

     

    קבוצת ישראכרט מעמידה לרשות לקוחותיה מגוון שירותי תשלום מהנייד לבחירתם:

     Google Pay של Google (למכשירים מבוססי מערכת הפעלה אנדרואיד)

    Apple Pay למכשירי Apple (מבוססי מערכת הפעלה ios)

      

    חשוב לדעת

    החל מ-1.1.19 בהתאם להחלטת בנק ישראל (והחל מ-1.1.2020 גם עבור עסקים שמחזור העסקאות שלהם אינו עולה על 5 מיליון ₪) הושט מנגנון הסטת האחריות, - liability shift האחריות לנזקים עבור עסקה שלא תבוצע בהתאם להנחיות התקן, תחול על בית העסק. כלומר במקרים בהם תתבצע הכחשת עסקה שמבוצעות פיזית בבית העסק, לרבות עסקאות בכרטיסים שהונפקו מחוץ לישראל (עסקאות תייר), תחול האחריות על בית העסק.  המשמעות היא כי מסופים ישנים שאינם תומכים בטכנולוגיית EMV אשר יהיו חשופים להונאות, האחריות תחול על בית העסק.

    למידע ופרטים נוספים חייגו: 1800-840-840