סגירת שנה בעסק - פעולות שחשוב לעשות בעסק שלכם עם סיום 2023

    בעלי עסקים ועצמאיים כבר יודעים – סגירת שנה בעסק היא לא עניין פשוט. דו"חות שיש למלא, טפסים שצריך לשלוח, והרבה מאוד פעולות שחשוב לעשות כדי לסגור את השנה העסקית שלכם על הצד הטוב ביותר מבחינה פיננסית. במיוחד בשביל זה, טניה חכמוב, רו"ח ויועצת פיננסית לעסקים, סיכמה עבור קהילת העסקים קטנים של ישראכרט ואון לייף, את כל מה שכדאי שתדעו.

    בעוד פחות משבוע נגמרת לה שנת 2023. האם לדעתכם מיציתם אותה באופן מקסימלי מבחינה אישית ומבחינה עסקית? אז נכון שכבר אי אפשר לשנות יותר מידי כי מה שהיה - היה, אבל עדיין יש כמה דברים שאפשר לעשות בעסק שיעזרו למטב את התוצאות העסקיות של השנה הזו, וגם להתכונן טוב יותר לשנת 2024.

    את הפעולות שניתן לעשות בסיום השנה העסקית כדאי לחלק ל-2:

    1. פעולות שאפשר לעשות כדי להקטין את חובת המס השנתית של שנת 2023 - אלו למעשה פעולות שיעזרו לך להקטין את הרווח שעליו מחושב מס ולשלם פחות מסים.
    2. פעולות תכנון שיעזרו לשנת 2024 להיות טובה יותר מהקודמת. 

    אז מהן הפעולות שעדיין אפשר לעשות כדי לחסוך במיסים?

    1. לוודא עם רואה חשבון שכל ההוצאות נרשמו בספרי הנהלת החשבונות של העסק.

    הרבה פעמים  אנחנו “שוכחים” מקיומן של הוצאות רבות בעסק וחבל.. כל הוצאה היא חשובה  ויכולה להשפיע משמעותית על חבות המס השנתית של העסק. וודאו שלמעט ההוצאות הרגילות שלכם לא שכחתם להעביר לרואה חשבון את ההוצאות הבאות:

    • רכישות מאתרים בחו"ל
    • תשלומים עבור שימוש באפליקציות שונות
    • תשלומים עבור קידום ממומן ברשתות חברתיות, תשלומים לגוגל וכו'
    • הוצאות ריבית על הלוואות, עמלות בנק
    • אם עובדים מהבית - ניתן לרשום חלק מהוצאות אחזקת בית
    • קבלות של תרומות

     

    2. להקדים הוצאות שגם ככה תכננתם להוציא לטובת פיתוח עסק.

    במקום לשלם מיסים גבוהים - השקיעו את הכסף הזה במשהו שיקדם את העסק שלכם בעתיד וגם יוכר כהוצאה מוכרת כבר השנה ויקטין משמעותית את חבות המס, לדוגמה:

    • ייעוץ וליווי עסקי
    • בניית אתר
    • פרסום ושיווק, קידום ממומן
    • צילומי תדמית
    • רכישת ציוד מקצועי (שימו לב שבמקרה הזה ההוצאה מוכרת על פני מספר שנים ולא במיידית)

    3. להשלים הפקדות לקרן השתלמות ופנסיה

    חשוב לבצע עד סוף השנה כי רק ככה ההוצאה הזו תיחשב להוצאה מוכרת. הפקדה לקרן השתלמות זוהי הוצאה מוכרת בשנת המס שבה היא הופקדה בפועל, לכן היא מקטינה את חבות המס השנתי בעסק. הסכום שמוכר למס הוא 4.5% מהכנסה חייבת באותה שנה (עד התקרה של  12,776 ש”ח). בנוסף - הרווחים שנצברו בקרן השתלמות פטורים ממס בהפקדה שנתית של עד 19,920 ש”ח, כך שכדאי לנצל את ההטבה הזו. הפקדה לפנסיה מעבר להטבות מס שהיא מקנה זוהי למעשה חובה של כל עצמאי עפ”י החוק החל משנת 2017 (חוק פנסיה חובה). מי שלא מפקיד לפנסיה כפי שדורש החוק עלול לחטוף קנס.

    4. לעשות הערכת מס

    אחרונה לשנה הזו עם רואה חשבון שלכם ולוודא ששילמתם מספיק מקדמות למס הכנסה וביטוח לאומי. לבדוק עם רואה חשבון שהמקדמות ששילמתם במהלך השנה מספיקות לכיסוי המס השנתי שצפוי להיות בהתאם להכנסות והוצאות שהיו בעסק השנה. עכשיו זאת ההזדמנות האחרונה לבצע שינויים לשנה הנוכחית.

    5. לתרום כסף

    מעבר לחשיבות הגדולה של תרומות כספיות תרומות למוסד ציבורי מקנות גם זיכוי ממס הכנסה ועל ידי כך מקטינים את תשלומי המיסים שלנו. שימו לב שהמוסד שאתם תורמים לו את הכסף מוכר עפ"י סעיף 46 לפקודת מס הכנסה.

    ואיך מתכננים נכון את שנת 2024?

    עכשיו זו תקופה מצוינת לעשות ניתוח נתונים שנתיים של 2023, להסיק מסקנות רוחביות בעסק, לתכנן יעדים ותוכניות עבודה לשנה הבאה.

    הנה 5 פעולות שכדאי לעשות:

    1. לבדוק שמודל התמחור בעסק משרת אתכם ואת העסק ולשקול לעדכן מחירים מתחילת שנה. תחילת שנה זו הזדמנות מצוינת לעדכן מחירים, אז אם צריך לעשות את  זה - זה בדיוק הזמן.
    2. להציב יעדים  עסקיים ואישיים. זה יכול להיות כל דבר שחשוב לכם בעסק, לדוגמה: הגדלת מחזור      מכירות, גידול ברווח או בשכר, מינוף משאבים (צמצום שעות עבודה לדוגמה), הגדלה או הקטנת מספר לקוחות וכו'.
    3. לעשות תקציב הוצאות לשנה הבאה בהתאם להוצאות שהיו השנה פלוס הוצאות נוספות שמתוכננות      בהתאם ליעדים עסקיים.
    4. לעשות תחזית פיננסית שתיתן לכם תמונה ברורה של המצב העסקי של העסק בהינתן היעדים שהצבת לעצמכם. ואז יהיה אפשר גם לבנות אסטרטגיה שיווקית מתאימה.
    5. לעשות תחזית תזרים מזומנים שמבוססת על התנהגות הכסף שהייתה בעסק השנה ולהכין תחזית תזרים המזומנים קדימה לפחות ל- 3 חודשים קרובים

    עסקים קטנים? מוזמנים להצטרף לקהילת העסקים של ישראכרט

     

     

     

    המידע מובא מטעם רו"ח טניה חכמון ובאחריותה בלבד